Ce vinuri alegem pentru masa de sarbatori? - thefavorites
16988
post-template-default,single,single-post,postid-16988,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Ce vinuri alegem pentru masa de sarbatori?

Vinul si mesele de sarbatoare romanesti sunt ca yng si yang. Daca inchizi ochii si rememorezi o cina festiva din copilarie, ai in fata multe feluri de mancare, mereu mai multe decat pot manca invitatii. Apoi auzi in mintea ta o voce de barbat care spune: „Te servesc cu un vin? E un vin bun, adus de la Panciu (sau completati voi cu alta localitate din Vrancea). Si urmeaza o poveste a vinului pana cand persoana care e servita gusta si confirma ca e vorba de un vin bun. Atunci subiectul era inchis si petrecerea putea continua.

Chiar si intr-o familie ca cea in care am crescut eu, fara mari amatori de alcool, o sticla de vin bun a fost mereu un motiv de mandrie. Intotdeauna trebuia sa avem pregatite 3-4 sticle de vin ca musafirii sa poata alege.

Am inteles ca dincolo de orice protocol, un vin bun e un semn de dragoste si apreciere. Nu degeaba este si bautura preferata la cinele romantice. E un fel de a spune „imi pasa si vreau sa iti ofer ce e mai bun”.

Asa ca perioada dinaintea sarbatorilor e un moment bun sa descoperim vinuri noi, care ne-ar putea face mesele de sarbatori mai frumoase. Doar 4 tipuri de vinuri, exact cum pregateau ai mei pentru invitati, dar vinuri exceptionale.

Muse Day&Night

Cramele Recas

Vin Rose

Doua vinuri exceptionale pentru zilele de sarbatoare in care petrecerile incep de la micul dejun si se termina noaptea tarziu. 

Cramele Recas Muse Day este un vin caracterizat prin culoarea speciala de roz-pastel foarte limpede. Cu arome de capsuna si o tenta usoara de zmeura si cirese si cu o esenta de sirop de zmeura. E o senzatie racoritoare, califelata si bine echilibrata care te insoteste mult timp.

Cramele Recas Muse Night este un vin de un roz-pal foarte limpede. La fel ca  varianta de zi, beneficiaza de savoarea fructelor rosii foarte bine coapte, dar vine in plus cu mangaiere de vanilie. Un postgust de durata lunga, racoritor si vibrant.

Le gasiti aici si aici la 59,93 de lei fiecare.

Incantation

Domeniile Urlati

Vin rosu sec

Incantation este un concept, o asamblare de doua vinuri DOC importante si reprezentative pentru acest centru viticol: Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon. Un vin prin excelenta produs in editie limitata pentru seri de neuitat.

Il gasiti aici, costa 60 de lei.

Fautor Illustro Chardonnay & Sauvignon Blanc & Rhein Riesling

Vin alb sec

Vinul ILLUSTRO are o culoare aurie şi cucereşte prin aroma senzuală de flori de salcâm, pepene galben, pară bine coaptă şi vanilie. Gustul plin, armonios cu note de miere de albine şi tanine nobile. Maturat 6 luni în barrique din stejar francez, este un vin exceptional, plin de savoare.

Il gasiti aici, costa 73,35 de lei.

Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserva

Vin Cava

Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserva este o cava editie unica, ideala pentru orice eveniment, dar mai ales alaturi de preparate fine. Vivacitatea, prospetimea si fructuositatea bauturii Anna sunt imbogatite prin maturarea de peste 15 luni, ceea ce o face compania perfecta alaturi de preparate internationale.

Il gasiti aici, la 60 de lei.

Toate informatiile despre vinurile acestea le-am aflat de pe DrinkStory.ro, un site cu o selectie exceptionala de bauturi 100% autentice.

Pe pagina de Instagram TheFavorites, pana la sfarsitul lunii noiembrie va puteti inscrie la un concurs pentru a castiga o sticla de Anna de la DrinkStory.

Sloganul vinurilor Anna este „Something wonderful is about to happen”. Sa desfacem o sticla de vin si sa credem in magia unui vin bun.

No Comments

Post A Comment